
הרצוג: ''אם יהיה רוב ערבי בהרכב זה יגרור תגובות''
המאמן הלאומי התראיין באוסטריה, סיכם את חודשיו הראשונים (''כמעט היתה אופוריה") וסימן מטרות (''רוצה לחולל שינוי, לפתח משהו''). על ההגרלה של מוקדמות היורו: ''מעדיף את אוסטריה''
התקשורת האוסטרית עוקבת מקרוב אחרי צעדיו של אנדי הרצוג כמאמן נבחרת ישראל, אבל הגרלת מוקדמות יורו 2020 שזימנה את המפגש הכה מסקרן בין הרצוג וישראל לאוסטריה הובילה לכך שפעם נוספת הוא יתראיין ויספר על חודשיו הראשונים בתפקיד. הרצוג סיפר: "כיף לי בישראל. הניצחונות בליגה האומות גרמו לאופוריה. לא היו הרבה הצלחות לאחרונה בישראל וגם ההיסטוריה שלי הופכת את זה למיוחד. אני רוצה לעשות פה את ההבדל ולהכיר תרבות חדשה זה משהו מיוחד עבורי".
המאמן המשיך: "המתחים הפוליטיים שיש בישראל? אני מנסה להישאר מחוץ לזה". לגבי שילוב הערבים: "יש סביב זה עניין גדול. בפעם האחרונה היו חמישה נציגים מהמגזר ושישה יהודים בהרכב. היחס אף פעם לא היה כ"כ קרוב. אם היו רוב ערבי בהרכב זה היה גורר תגובות. בשבילי זה לא משנה, אני רק רוצה שכולם יכבדו אחד את השני. החיבור שם, זה הכי חשוב". על מפגש הצפוי עם אוסטריה: "זו לא הגרלה קלה, אבל אני מכיר את הנבחרת והשחקנים וזה יהיה לי טוב יותר מאשר לפגוש נבחרות כמו בוסניה או אוקראינה".