
בגלל ישראל: בוטלה אליפות העולם בשחייה במלזיה
יו"ר הוועד האולימפי הפראלימפי הודיע שהמדינה המוסלמית נענשה לאחר שסירבה לאשר כניסת ישראלים: ''לכולם יש את הזכות להתחרות, ללא כל אפליה''. שרת הספורט רגב: ''ההחלטה אמיצה ומתבקשת''
בשורה חשובה לישראל: הוועד הפראלימפי הבינלאומי (IPC) החליט היום (ראשון) לבטל את אליפות העולם שהייתה אמורה להתקיים במלזיה בעקבות סירובה להכניס את הספורטאים הישראלים לשטחה. מדובר בתחרות חשובה שהייתה אמורה להיות חלק מהקריטריון לטוקיו 2020 וכעת תועבר למדינה אחרת לאחר שגם ראש הממשלה המלזי מהאטיר מוחמד הבהיר שאין לו שום כוונה לאשר כניסה לספורטאים הישראלים.
יו"ר הוועד הפראלימפי הבינלאומי, אנדרו פארסונס, מסר: "כל אליפויות העולם צריכות להיות פתוחות לכל האתלטים, בלי אפליה. כשמדינה לא מאפשרת כניסה של ספורטאים מסויימים מסיבות פוליטיות, אין לנו אלטרנטיבה אחרת מאשר לחפש מארחת אחרת. התנועה הפראלימפית תמיד תעודד שיתוף, לא לא מניעה, לא משנה מי המדינה. אנחנו מאוכזבים מכך שספורטאים ישראלים לא יוכלו להשתתף בתחרויות במלזיה". מהוועד הפראלימפי הישראלי נמסר: "הוועד הפראלימפי הישראלי מודה לוועד הפראלימפי הבינלאומי על החלטתו האמיצה, המשקפת את הרוח הפראלימפית הדוגלת בשיוויון בין העמים ללא הבדלי גזע מין ודת".
BREAKING NEWS: IPC strip Malaysia of 2019 World Para Swimming Championships. Full story-> https://t.co/bzCPb9QGLh #ParaSwimming
— Paralympic Games (@Paralympics) January 27, 2019
שרת התרבות והספורט, ח"כ מירי רגב, בירכה על ההחלטה: "אני רוצה להודות בראש ובראשונה לנשיא הוועד הפראלימפי, אנדרו פרסונס, על החלטתו האמיצה והמתבקשת למנוע ממלזיה אירוח התחרות בשל סירובם לאפשר את כניסת הנבחרת הישראלית. החלטה זו התקבלה הודות למאבק דיפלומטי, חלקו גלוי וחלקו סמוי, שהובלנו יחד עם משרד החוץ והוועד הפראלימפי הישראלי בראשותם של ניסים סספורטס ושוקי דקל. לצערי ישנן מדינות ערביות המערבות בין ספורט לפוליטיקה, מנהלות מאבקים מדיניים על חשבון הספורטאים ופועלות בניגוד לצ'ארטר העולמי. זוהי חובתנו לפעול בכל הכלים העומדים לרשותנו לדאוג שהספורטאים שלנו יתחרו בכל מקום בעולם באופן שיוויוני עם הסממנים הלאומיים שלנו, ההמנון והדגל, ולוודא שמדינות שלא ישמרו על הזכויות הללו לא יארחו תחרות בינ"ל".