
העונה בהולנד לא תחודש, אייאקס לא תוכתר כאלופה
בהתאם להוראות הממשלה, ההתאחדות ההולנדית לא תחדש את הליגה והודיעה על הקפאת הירידות. הכרטיסים לאירופה יחולקו על פי המיקום בטבלה. ההתאחדות לכדורגל בישראל תקבל חצי מיליון דולר מפיפ''א
אחרי ההודעה של ראש ממשלת הולנד, מארק רוטה, על השבתת כל הפעילות הספורטיבית - עם או בלי קהל - עד ה-1 בספטמבר בשל משבר הקורונה, מגיעות ההשלכות. ההתאחדות ההולנדית הודיעה הערב (שישי) בסיום שיחת ועידה עם הקבוצות, ארגון השחקנים וארגון המאמנים, בה הוחלט לאחר הצבעה על הקפאת הירידות והעליות בין שתי הליגות הבכירות העונה. עוד הוחלט שאייאקס לא תוכתר כאלופת הולנד. זו הפעם הראשונה ב-64 שנות קיומה של הליגה המקומית שבה לא תוכתר אלופה, כאשר אייאקס אמנם מוליכה את הטבלה עם 56 נקודות אך מקדימה את אלקמאר בזכות הפרש שערים בלבד.
The Dutch season has officially been cancelled
— ESPN FC (@ESPNFC) April 24, 2020
No promotion.
No relegation.
Leaders Ajax denied title.https://t.co/UIZqUGq1N4
עוד נקבע בעקבות ההחלטה שוואלוויק ודן האג, שצברו 15 ו-19 נקודות בהתאמה ב-26 מחזורים, יישארו בליגה הראשונה בעוד דה חרפשחאפ וקאמבור יישארו בליגת המשנה. בתקשורת ההולנדית נכתב כי שני המועדונים שהיו אמורים לרדת ליגה הפעילו לחץ על שאר קבוצות הליגה הבכירה מאחורי הקלעים, על מנת שאלו יצביעו בעדם ונראה שזה עבד. עוד נקבע כי חלוקת הכרטיסים למפעלים האירופיים תיעשה לפי מיקום בטבלה. לפיכך, אייאקס תעפיל לשלב הבתים של ליגת האלופות, אלקמאר תשחק במוקדמות ופ.ס.וו, פיינורד ו-ווילם יעלו לליגה האירופית, בעוד אוטרכט שהגיעה לגמר הגביע תישאר בידיים ריקות.
FIFA starts immediate financial support to member associations in response to COVID-19 impact
— FIFA Media (@fifamedia) April 24, 2020
https://t.co/4JWq6ssf8c pic.twitter.com/Hp1BC9qoGs
* פיפ"א הודיעה כי תעניק מענקים ל-211 המדינות החברות בארגון כדי לסייע במאבק בקורונה. כל התאחדות תקבל בימים הקרובים 500 אלף דולר, כשסך הכול הקצתה פיפ"א לדבר 150 מיליון דולר. בהודעה מטעמו של נשיא פיפ"א, ג'יאני אינפנטינו, נכתב: "המגיפה העולמית מאלצת את כל קהילת הכדורגל להתמודד עם אתגרים לא פשוטים, וזו חובתה של פיפ"א לנקוט באמצעים הדרושים ולעזור כלכלית. זהו צעד ראשון בתוכנית החירום הפיננסית שלנו".
* טורניר הרולאן גארוס נדחה בשבוע נוסף, אחרי הדחייה המשמעותית עליה הוכרז לפני כחמישה שבועות. הגרנד סלאם הפריזאי היה אמור להיפתח ב-24 במאי ונדחה ל-20 בספטמבר. היום הוחלט להזיז אותו קדימה בשבוע נוסף והוא ייצא לדרך ב-27 בספטמבר - אם לא תהיה דחייה נוספת.
Roland Garros gonna be pushed back *one more week*, with the main draw starting september 27th.
— José Morgado (@josemorgado) April 23, 2020
'Le Parisien' saying that the request came from the ATP/WTA so it's part of the tour rescheduling that they are planning.https://t.co/kltUoC54GS
* ג'וניור סאמביה, קשר מונפלייה שאושפז השבוע עם חשד להידבקות בקורונה, הועבר הלילה למחלקה לטיפול נמרץ ונמצא תחת השגחה צמודה לאחר שחלה החמרה במצבו והוא החל לסבול מבעיות נשימה ועיכול. קשר מונפלייה הגיע לבית החולים ביום שני האחרון לאחר שסבל מבעיות נשימה ובעיות עיכול, מה שגרם לחשד כי נדבק בנגיף. אם אכן יאובחן כנשא קורונה, סאמביה בן ה-23 יהיה השחקן הראשון בליגה הצרפתית הבכירה שנדבק בנגיף.