
טרגדיה: לפחות 8 אוהדים נהרגו באליפות אפריקה
לאחר האסון במשחק בין קמרון לאיי קומורו, מתו הבוקר עוד שני פצועים אנוש בבית החולים. 38 פצועים עדיין מאושפזים, שבעה במצב קשה. ההתאחדות המארגנתף ''מצרים על מה שקרה''. הטורניר צפוי להימשך
טרגדיה באליפות אפריקה. שעה קלה לאחר סיום המשחק בין קמרון לאיי קומורו, דווח הלילה (שני) על לפחות שמונה הרוגים בקרב הקהל זאת בעקבות דוחק באזור האיצטדיון, שהכיל 50 אלף צופים בלבד זאת בשל הגבלות הקורונה בקמרון. על פי הדיווחים, אחד מההרוגים הוא קטין. עוד דווח כי ישנם 38 פצועים שהובהלו לבית החולים ביאנודה, כאשר שבעה מהם במצב קשה.
La bousculade a l'entrée du Stade Olembé, #Yaoundé, pour le match #Cameroun Vs #Comores, comptant pour la 8e de finales de la #CAN2021 pic.twitter.com/bViz15BpxF
— Humanitarian Purpose (HP-BLEC) (@HumPurse) January 24, 2022
בעקבות האסון, פרסמה ההתאחדות האפריקאית הודעה רשמית. "אנחנו מצרים על מה שקרה, חוקרים את האירוע ומנסים למצוא יותר פרטים", נמסר, "כמו כן, אנחנו נמצאים בקשר עם ממשלת קמרון ועם הוועדה המארגנת של הטורניר". למרות האירוע, ככל הנראה צפויה אליפות אפריקה להימשך כסדרה. כמו כן, אחד מבכירי ההתאחדות, ורון מוסנגו אומבה, ביקר את הפצועים בבית החולים.