
פודן: ''פספסנו הזדמנות 'להרוג' אותם'', בנזמה שוב כיכב
מנצ'סטר סיטי לא הפסיקה להחמיץ וניצחה רק 3:4 את ריאל מדריד, סילבה: ''הם אחת הקבוצות הטובות בעולם''. הצרפתי כבש 5 שערי חוץ בנוקאאוט והבטיח: ''נעשה משהו קסום בגומלין''. וגם: כל המספרים מסביב
מנצ'סטר סיטי השיגה אמש (שלישי) מקדמה קטנה במשחק הראשון בחצי גמר ליגת האלופות, כשניצחה באיתיחאד 3:4 את ריאל מדריד. שנתיים אחרי שהדיחה את הבלאנקוס בשמינית הגמר, הקבוצה של פפ גווארדיולה אומנם התקרבה ליעד שהציבה לפניה, וכעת רק הפסד בשני שערים או יותר בשבוע הבא יוביל להדחתה וימנע ממנה להעפיל לגמר ליגת האלופות שני ברציפות, אך הייתה בהחלט צריכה לנצח בתוצאה גבוהה יותר. קווין דה בראונה (2), גבריאל ז'סוס (11), פיל פודן (53) וברנרדו סילבה (74) כבשו עבור המארחת, אבל קארים בנזמה (33 ו-82) ו-ויניסיוס ג'וניור (55) הרגיעו את הבלאנקוס, שהשאירו את הכל פתוח לקראת הגומלין בעוד שמונה ימים בברנבאו.
קשר הסיטיזנס פיל פודן, שכבש את השער השלישי, אמר לאחר המשחק: "עבור האוהדים, זה היה משחק אדיר. ידענו שאם ניתן להם להיכנס לאזורים המסוכנים, הם יענישו אותנו. זה משהו שאנחנו צריכים לעבוד עליו. היה לנו צ'אנס להרוג אותם ובמשחקים האלו, צריך לקחת את ההזדמנויות האלו".
RESULT
— UEFA Champions League (@ChampionsLeague) April 26, 2022
What a game. What a competition. A Champions League classic.
De Bruyne, Jesus, Foden & Bernardo Silva net for Man. City
Benzema (2) & Vinícius Júnior score in Manchester for visitors
Sum up this first-leg thriller in one word!#UCL
המצטיין במשחק, ברנרדו סילבה, הוסיף: "ב-20 הדקות הראשונות, היינו כל כך טובים. הדרך שבה לחצנו עליהם ושלטנו במשחק. לצערי, לא הצלחנו לנצל את זה כדי להבקיע שער נוסף או שניים. זו ליגת האלופות, אתה משחק נגד הקבוצות הכי טובות. אבל עדיין ניצחנו את המשחק הראשון, האוהדים שלנו יכולים להיות גאים בנו".
מנגד, קארים בנזמה אמר: "הפסד הוא אף פעם לא טוב. אבל הכי חשוב זה שלא הרמנו ידיים לרגע, נלחמנו עד הסוף. עכשיו אנחנו צריכים את האוהדים שלנו בברנבאו, וננסה לעשות משהו קסום שזה לנצח". ויניסיוס ג'וניור הוסיף: "אנחנו מגיעים עם הראש למעלה לעשות משהו קסום בברנבאו. אני חושב שכל האוהדים שמחים ממה שהם ראו משתי הקבוצות. נשארו לנו 90 דקות לעשות את ההבדל".
Man. City 4-3 Real Madrid
— UEFA Champions League (@ChampionsLeague) April 26, 2022
De Bruyne
Jesus
Benzema
Foden
Vinícius Júnior
Bernardo Silva
Benzema #UCL pic.twitter.com/IZvrCd8ChY
המספרים מספרים
* זהו המשחק השביעי בין ריאל לסיטי בליגת האלופות. בארבעת הראשונים, סיטי לא הצליחה לנצח - אבל במפגש האחרון ביניהן, כזכור, היא ניצחה בשני המפגשים ועברה את ריאל בעונת 2019/20.
* קווין דה בראונה מצא את הרשת והבקיע את השער המהיר ביותר בתולדות חצי גמר ליגת האלופות, אחרי 93 שניות בלבד. מדובר בפעם הראשונה אי פעם שהלבנים סופגים שני שערים ב-11 הדקות הראשונות במשחק בצ'מפיונס.
* גם פיל פודן רשם לעצמו נתון היסטורי לאחר השער שכבש. השחקן הצעיר הבקיע את שערו התשיעי העונה במפעל, ולמעשה אף שחקן אנגלי בגילו לא עשה זאת לפניו. האחרון שכבש את אותו מספר שערים היה וויין רוני.
* גבריאל ז'סוס מאוד אוהב לפגוש את ריאל מדריד - יש לו נגדה שלושה שערים בשלושה מפגשים. ב-101 הדקות האחרונות של הברזילאי, הוא הבקיע כמות שערים שזהה לזו שהבקיע ב-1,723 הדקות שקדמו לכך (5).
Most goals in a single Champions League season:
— UEFA Champions League (@ChampionsLeague) April 26, 2022
Cristiano Ronaldo (2013/14)
Cristiano Ronaldo (2015/16)
Cristiano Ronaldo (2017/18)
Robert Lewandowski (2019/20)
Lionel Messi (2011/12)
Karim Benzema (2021/22)#UCL pic.twitter.com/Lodal8irKC
* אחרי שהוביל את ריאל מדריד כמעט לבדו לחצי הגמר עם שלושערים רצופים נגד פריס סן ז'רמן וצ’לסי בשמינית ורבע הגמר, קארים בנזמה רשם את הופעתו ה-600 במדי הבלאנקוס ואף כבש צמד, במה שהעלה את מאזנו ל-320 גולים ו-140 בישולים במדים הלבנים. החלוץ הצרפתי למעשה רחוק שלושה שערים בלבד מאגדת הלבנים, ראול.
* בנזמה הוא גם השחקן השמיני בלבד שמגיע לציון הדרך הזה בריאל מדריד והשחקן הלא ספרדי הראשון שמגיע ל-600 משחקים בבלאנקוס. השער שהצרפתי כבש היה ה-41 שלו העונה וה-17 שלו ב-12 הופעותיו האחרונות בכל המסגרות. הוא הראשון לכבוש 40+ שערים בעונה, מאז ימי כריסטיאנו רונאלדו, שעשה זאת בפעם האחרונה בעונת 2017/18 עם 44 כאלה.
* אחרי השלושער שלו מול צ'לסי בחוץ והצמד הערב, בנזמה הוא השחקן הראשון בהיסטוריה של ליגת האלופות שמבקיע חמישה שערי חוץ בשלב הנוקאאוט של ליגת האלופות בעונה אחת. הוא גם הפך לשחקן הראשון בהיסטוריית ליגת האלופות שכבש חמישה שערי חוץ בשלבי הנוקאאוט מול שתי יריבות מאותה המדינה.
* ויניסיוס ג'וניור קבע היסטוריה בשלב חצי גמר הצ'מפיונס לאחר שכבש את השער השני של הבלאנקוס, ובכך הפך לשחקן הברזילאי הצעיר ביותר (21 ו-288 ימים) שכובש בשלב זה. בעקבות כך, לשחקן יש 18 שערים ו-18 בישולים במהלך כל העונה.